Wednesday, September 14, 2011

aku senior

salam...
hello ukm , here i come with a smile.. heh , smile la sangat kan..
padahal datang dengan barang yg sangat banyak macam orang nak pindah uma..
sampaikan family aku nk sewakan lori .. haishhh..
betul banyak..x muat bilik, sampai tumpang bilik sebelah .  kelentong!

4 bulan da berlalu..
so kaki aku pon da berpijak kt ukm...
mula la nak merungut 

"nape cuti sekejap sangat?" (gara2 homesick aku ckplah skjap)
"alaaa, da masuk u lg la, x best la, sape la soh bg cuti panjang2..kan da malas"
(bg cuti sekejap marah , bg lame pon marah .. ape la aku ni kan?? eleh , ko yg bace ni pon same je)

senior!
ye , aku senior..ko kesah ape??      tolong jangan nak emo sangatlah rahilah!
tup tup da tahun dua..
rase macam semalam je aku daftar , p orientasi (ayat x payah nak syahdu sgt la)
ermmm...ape2 pon !
aku tetap JUNIOR dalam course aku..tapi xtau la tahun yg akan datang ni ade intake course aku..
gembira sbb rase mcam mude even da tue !

sem ni
aku dok sowang ... rumet first year sebelah bilik je padahal....
yg dok depan bilik aku pon mmg member satu kepala la..bukan aku kongsi 1 kepala dgn dyorg ok?
so , xde la rase bosan kan...
ade la bosan sbnrnye XD .. kalo orang yg kenal aku , mesti tahu aku ni gemar buat exercise mulut..
so da dok sowang2 ni , xkn nk cakap sowang2 plak.. (kalo buat pon hanya aku dan ALLAH je tau..kan?)
banyak tangga nak g blok , berjalan pon lebih jauh dari biasa..compare dok asrama dulu la..xpayah ah kau nk compare ngn bape banyak tangga kt batu caves plak kan?? =_="
x suka ? opkos la aku suka... leh bako lemak yg ade  ni sebab aku lupe nak bawak mancis ngn minyak tanah 

tiap2 ari ade kelas...except sabtu n ahad..
ade yg kene terkejar2 dr fakulti ni ke fakulti ni...
seb bek ade bas , kalo x , aku order firefly ..
yuran?
haih...yuran aku tggi dr coursemates aku yg stay kolej ni
xtau la tang mana yg mahal tu..
mungkin sbb aku pakai braces la tu ... 



papepon

aku mesti try adapt dgn keadaan ni..

peribahasa yg aku rasa macam pinang dibelah dua untuk post ni :

alah bisa tegal biasa 
kalau tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya
genggam bara api biar sampai menjadi arang
bersatu kita teguh , bercerai ?? ade jodoh kawen lagi  << kau rase sesuai ke?


lastly , sory sbb aku banyak merepek.. tabiattt =)

Saturday, September 3, 2011

suram

salam....
5 syawal..
x terlambat lagi aku nk ucap 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN


jemput2 la ye datang uma bile aku da balik ukm nanti..haha...aku memang kejam..baru tau ke?? ntah tibe2 aku rajin nak mengepost malam2 bute ni even tengkuk aku rase mcam nak tercabut da..heee..lame x on9 ni , sebuk melayan pak sedara , mak sedara , anak sedara , bapak mertua , mak mertua ..opssssssss..terlebih gatal sudah..jangan btau mak aku tau , sbb mak aku mmg tau aku ni gatal..ahaks !

raye tahun ni x berapa nak meriah la...x rase seronok pon..sebab:

- tahun ni , kat uma aku x de pasang pelita macam tahun2 sudah..bukan xde langsung , cume ade 3 biji je..ayah aku plak tu yg pasang , selalunya aku ngn adik aku...kampung aku plak yg tiba2 dipenuhi , disimbahi , dilimpahi dengan cahaya pelita...

- baju raye...family aku ni sejak taun bile ntah ade theme color..so taun ni pilih kale oghen yang memancor2 tu..sume kale same kecuali ayah n abang aku sebab tailor da x sanggup nk wat...nak soh aku , aku cume tau jahit seluar koyak je...hurmmmmm~

- duluuuuu mase aku kecik2 aku suka main bunga api (padahal baru tadi main 4 batang)..main mercun pon pernah (konon2 terror) ..heih, betollah, x main la mercun pop2 yg korang selalu main tu...bez dgr sini boom , sane boomm , pastu esok masuk paper jari hancur . memang la tak bagus main mercun tu , tapi kan itulah suasana ari raya..x dapat dinafikan..mcm x sah je x de bunyi2 mercun ni..tapi sekarang , x meriah , x mcm raye..

- kuih raya..kalo dulu , first2 raye pon da sebuk nk refill balang kuih tu...taun ni ??? sampai raya ke 3 pon xrefill lagi..x luak pon..mane x nye..budak2 pon x ramai yg datang..sedara mara pon xramai yg datang coz da kene kerja balik ..(act tadi ade budak2 datang , tapi cara dyorg bg salam sangat x beradap sampai aku dapat merasakan dyorg pkir aku pekak , so ape lg, aku x buka pintu pon..kan aku da cakap aku kejam.. )

-duit raya ...masa aku kecik2 dulu , aku n adik serta abang sedara aku akan bersiap pagi2 , n g beraya seluruh kampung termasuk kampung orang lain..so , banyak la kan duit..tapi skrg aku x dpt byk duit raye mcm dulu lgi sbb keTUAan yg dialami...hehe..bese la tu kan , da tue bangke , kalo kawen boleh dapat anak sepuluh xpelah , nanti aku da keje , aku masukkan duit byk2 dalam sampul , pastu kirim kt uma orang2 yg x bg aku duit raya n mintx dyorg masa raye nti salam n bg duit aku kirim tu semula..(idea gilaaa!)


n LASTLY



-haaa...nampak x awek cun kt atas ni??yang senyum tu ?? haaaa..yang senyum dengan mata panda tu la (sumpah x selera makan sepuluh saat) ... farahin namanya..my best friend forever la..kawan since form 1 until skrg..banyak kenangan..nak tau nape aku ckp farahin ni ade kaitan ngn kesuraman raye taun ni?? sebab dy da nak kawen..ehh,  bukan2..nak fly ke Ireland next week..doctor-to-be , insyaALLAH , aminnnnnn..first of all , congrates to her, yela bukan senang dpt blaja kt sane kan..chukahea!

kalo ko bace wahai farahin yang hensem , kacak lagi macho : 

aku doakan semoga ko dapat buat yg terbaik tau chinguuuuuu..ko x ya nak peduli kalo ade orang menangis ke meraung ke mase ko nk fly nti , sbb ko pergi untuk masa depan ko n makes org yg menangis tu hepi dgn kejayaan ko nti..insyaALLAH..jangan lupe bawak kad tu ea, surat linda ko mintx kt dy , sory sesangat sbb x dpat beraya same even aku nak sangat raye ngn ko n yg lain , sory sbb x dapat nk anta ko kt KLIA nanti sbb aku tade transport n plus aku nk balik UKM da even aku mmg nk sgt anta ko cume aku xtau aku sanggup ke nk tgk ko pergi ..huhu..nk soh ko bawak aku , ko ckp nti overweight plak ( aku redho! aku redho ! hihi) , sory la kalo selama ni aku ade wat salah kt ko , ade wt ko terasa hati akibat kelancangan aku berbicara n menuturkan kata sehingga mewujudkan sebuah luka dihati kau ( hebat x aku bermadah helah?haha) , sory kalo x dapat jadi kawan yg terbaik untuk ko sbb aku mmg x baik , kan awal2 tadi aku da ckp aku kejam kan??hihi..ko kene tau ko mmg kawan yang terhensem  terbaik dari ladang la (x payah nk kembang setempayan pulak ek ) ,tq coz jadi kawan yang best! banyak lagi nk taip tapi aku ....... ermm..ko bace je la ea dalam surat tu..kang muntah plak bace bnda yang same..n yg paling penting SILA BALIK KE MALAYSIA SECEPAT YANG MUNGKIN !! ehem2...=)

btw , selamat hari raya aidilfitri , maaf zahir dan batin nenek


kau tiruu aku ! ok bye =)

Thursday, August 4, 2011

perpisahan ini

salam...nampaknya da masuk hari keempat ye dalam bulan Ramadhan..semoga semangat dan kesabaran kita dalam menjalani ibadah puasa akan sentiasa bertambah..insyaALLAH...

arini aku nak share satu lirik lagu..first time aku dengar lagu ni masa aku tengok cite laila manja kt tv3 tu...sedap lagunya..then da tgk sape nyanyi , aku terus cari..hehe..pada aku la kan memang bez, kalo korang kate x bez....majuk ahhhhhhhhh cmni, nanti ite btau mak itewwwww...(siyes geliiii)


Perpisahan  Ini
1st Edition feat Aizat Amdan

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Inginku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan
Perpisahan yang tak ku duga kini dah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri





pada aku , lagu ini tentang perpisahan..
pasangan ke sahabat ke saudara ke..
perpisahan yang tak diminta la, terjadi sebab da memang takdir..
hanya lagu yang menjadi kenangan antara mereka..
lagu ape?
cek mek molek kot.. (ohoooooooooooooooooo oiii!)
erm..btw..
lagu ni wat aku teringat kat someone...(jiwang la tu kononnya)..hahaha
=)

salam ramadhan


selamat menjalani ibadah puasa =)

Monday, July 25, 2011

syahdu punya lagu

salam...haih..tetibe malam bute ni membuatkan aku xleh nk membute pulak...ni penangan pengalaman pertama aku la..pengalaman ape??alaaaa....malu la nk ckp..


erm..erm...sebenarnya kan...aku xtau la ape kene ngn aku, tetibe je nk makan spaghetti...then ape lg, aku terus ah google..google punye google, dapatlah satu resipi..first time ni nk wat , ntah ape jadinya , takot2 jadi nasi beriyani pulak kan (kelentong betul minah ni ) ..ntah la , mane agaknya mata aku pergi , ade ke aku g beli PASTA yg panjang2 tu bukannya SPAGHETTI..ahhh, seng la...so , aku makan je dengan penuh suka n gembiranya even da salah..kesiannn...padan muka!

sudah....actually aku  nk share satu lagu yg best...aku rasa best la...liriknya, melodinya...da macam pro plak nk ckp cm ni ea..aishh.....


Kisah Dongeng - Stacy

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja




video ni x bez actually...tp bolehkan je la...^^





ia da berakhir

salam...annyeonghaseyo (hello)..oppss..terspeaking korea la plak...mianhe (im sorry)..alamak terkeluar lagi..besela kan..sejak akhir-akhir ni , tibe2 i rase cm da jd orang korea pulak nyahhhh!! (tolong jangan muntah!)..ok2 sebelum korang bertambah mual n aku ditendang ke korea , better aku teruskan hajat aku nk mengepost yang da lama tergendala ni.....bace tau...post ni penuh feeling...
  
ia da berakhir,,,,,ya, ianya sudah berakhir....aku dan dia..even da berakhir.. bagi aku, dia adalah satu kenangan yang terindah bagi aku..aku harap dia pon cm 2 jugak..perkenalan n perjumpaan yang sangat singkat..pada awal pertemuan aku dengan dia , aku x rasa aku akan sayangkan dia , aku x akan rindukan dia..tapi...


                                          ramalanku tidak benar belaka (ala-ala tajuk lagu gitu )..


nape aku mesti sayang kt dia? nape aku rindu kat dia??nape??makan x lena , tidur x kenyang , mandi tp mcam x mandi..puas aku cari sebabnye , aku tanya pada diri aku sndri , aku tanya ketua kampung sebelah , aku tanya bangla jual eskem ,aku tanya pak cik kat kaunter pertanyaan bank , aku google , aku tengok buku matematik adik aku darjah dua.....aku...aku..aku......BUNTU! (tolong jgn gelak2 ok , aku siyes ni )


kesian x aku ni???macam da meroyan je..tp xpe...demi dia , aku sanggup wt mcm tu sekali (dalam mimpi ngeri je la)..sometimes..aku rasa nk tnye dia...tapi..malu la..korang pon tau aku ni mmg pemalu..shy shy girl ( perasantan betul!)...erm..erm...aku biarkan persoalan itu bermain-main gelongsor n jongkang-jongket dalam ginjal aku..kalo aku sendiri je yg rasa , ok fine...its ok..biarlah aku sendiri ,dulu aku sendiri , kini masih sendiri hadapi hidup ini,susah senang diriku , xbertempat mengadu , bla bla bla...huwaa...kritikal da aku ni...nak tahu x sape yg da wat aku jdi cmni??nak x??siyesly ni first time aku open nk cite masalah hati , jiwa dan raga kt blog ni..so , kalo da tau 2 jgn btau sape2 tau,,senyap je..janji ea...






aku ...........................rindu..................................................................................................................
..........................................................................................................................................................

tadaaaaaaa!!!


sekolah + kawan2 baru + student = smk dato onn


tolong jgn pikir yg aku ni tangkap cintan ngn yonghwa ok ( gogumaaaaaaa!!!! >>jerit sambil terlompat kijang) ..yg xpaham 2 teruskan baca..aku malas nk explain..brbalik kepada tajuk n fokus aku dlm post ni, ermmmmmm...da 2 minggu aku tgglkn sekolah tu...tinggalkan student2 yg mcam2 ragam , kawan2 especially cikgu2 praktikal yg aku kasihi (cewaaaahhhhh ...kihkihkih)..rindu sesangat la..da xde lg dengar org bila lalu sebelah aku ckp "assalamualaikum cikgu "...ye ah , xkn la aku g mall tetibe pak guard tu nk bg salam n pggil aku cikgu plak kan..sumpah aku apply kje jadi ckgu kt mall..

sedih gila kot bila da abis prapraktikum ni..banyak da kenangan,,mula-mula aku mmg nk sgt abis prapraktikum ni sbb aku bosan..dok je dalam bilik guru , mane x bertambah2 lemak, second day prapraktikum aku da mc sbb demam n cirit birit..uhuuu, sangat kesian..tp masa sakit ni aku stay kt bilik panitia...then after transfer kt bilik guru bru terbuka sikit otaknya (ni pon atas saranan gpk..mekasih (= ) dapatla aku kenal ngn cikgu2 , cikgu2 praktikal (kak nisa, kak izan , kak endang , kak asmaq , kak zila..yg lelaki??.........) rindu nk jalan sesame especially g cafe n makan sesame (aahhhh!!makan sahaja kau ni!)..rindu nk relief kelas even aku x mengajar pon, just dok berbual2 ,beramah mesra sampai aku pening nk jawab soalan cepu cemas (especially kelas 4 Firus), main kuiz n teka teki ( teringat 1RK yg excited nk main  even ade yg cakap kt aku "alaaa, cikgu ni bagi teka teki budak tadika la "..hampess betul )..macam-macam ada la....kenangan tu sentiasa terpahat di hatiku... ^_^

last day...berat ati sesangat sampai xleh nk timbang betapa beratnya hati aku waktu tu....siap ade student nyanyi lagu Ft.Island - Hello-hello ...sedih2...ermm.. aku bg kt some of the students bookmarks yg aku wat sendiri...kreatif x?? (tolong jawab x sbb aku akan bertambah poyo )..tp aku x wat sorang diri la, ade bantuan dari mak , akak n adik aku..mekacihhhh...hehehe..ni dia...


yg chopstick tu bookmark yg aku wat..yg kertas lipat2 tu student 1 RK bg (mungkin sbb  teka teki tadika tu ^^)




masa da xleh diundurkan...everything is always in mind..pengalaman yg sangat berharga...doakan yg terbaik untuk mereka..semoga berjaya di dunia dan akhirat...insyaALLAH dengan izinNYA akan berjumpa lagi...
dia...annyeong ..T_T 


kak asmaq bagi, ade lagi bau perfume kak izan..hehehe


disemak oleh , cikgu rahilah (hahahaha!)

Sunday, June 19, 2011

hobi yang gilaaaa

salam...
aku pon xtau ape yg x kene ngn aku, da malam2 bute tetibe nak bercerita tentang hobi..
huh!layankan je lah...ermm..

hobi..aku pasti semua orang ada hobi masing2..kalo yg xde tu diam2 jelah..hee
aku pon semestinya tidak terkecuali..tapi ni hobi aku masa aku masih memegang title "kanak-kanak" 

nak tau x pe hobi aku??
nak la..nak la..nak eh??ahaks !(ok, gedik gila!)


caaannnggggggggg!!!!!!!!


kumpul nyamuk

aku xpasti camne hobi gilaaa ni aku warisi..mungkinkah dari datuk aedes atau datin malaria yg inginkn kaum mereka dihapuskan oleh seorang insan yg mempunyai hati yg lembut bak batu ni??
moh cita sikit..hobi ni biasanya aku jalankan pada waktu da nak maghrib tu..bila tiba je waktu kaum nyamuk keluar ngetih (nak hisap darah la xkn la g pekena roti canai sama teh tarik pulak) , aku pon dok la tempat yg berpotensi untuk aku dapatkan pulangan nyamuk yg lumayan...da dapat port , aku usha la nyamuk2 yg ada..tapi aku selalu layan yg beso2 la..then biarkan nyamuk tu hisap sampai kembong,buncit,boroi perutnya dengan darah baru aku paaaappppppp!!!!huih!mati kau!bukan sekor, tapi berekor2..
bila aku da puas ati baru aku stop..kalo aku ada banyak masa , aku akan bakor nyamuk2 tu gune lingkaran ubat nyamuk..patut ke?function yg x betol..
hobi ni berterusan...selalu la aku buat...huhuhu..

then...one day..

aku demam..pagi tu aku bangun , aku sgt sejuk n kebetulan masa tu last day aku exam sekolah rendah, paper agama..nak x nak aku kene g sekolah gak..kepala mmg berpusing2, jawab exam sambil tido n mnybbkn satu page aku x jawab..kesiann betol..biz exam , seminggu aku x sekolah..demam yg berlarutan , suhu badan hampir 40, x berselera makan, asyik tido saje,badan lenguh2..macam2 klinik aku pergi cuma x g klinik bersalin  je..muka aku??siyes lain gila tapi x de la lain sampai berubah jadi mcm muka nyamuk pulak..last2 ade doktor klinik tempat mak aku keje rujuk aku ke hospital..cek darah..jeng..jeng..jeng...


haaaa...amek kau!disebabkn hobi yang gilaaa tu kemungkinan beso aku da xde d dunia ni lagi..tapi alhamdulillah, dapat detect cepat..mungkin belum masanya untuk aku pergi..kene la tahan kt hospital utk 3 ari..menangis aku sebab kene dok kt spital tu..hehe..biaselah, kanak2 ribena..

so, jangan buat something yg boleh membahayakan kita..
kalo hobi ko tengok drama korea x pe, sbb aku pon same..
ok...
daaaaaa


Wednesday, June 8, 2011

berdebar-debar


salam..

tik tok tik tok
masa berlalu
semakin lama semakin dekat
semakin dekat dengan hari itu
sebulan, seminggu n sekarang hanya tinggal 
4 hari saja lagi

sudah lama aku menantikan hari itu
ya, hari kita akan bertemu
hari aku dapat lihat kau dari dekat
tapi semakin dekat semakin berdebar-debar jantung ni
lub dup lub dup 
setiap saat memikirkanmu
waktu makan teringat2 (tu yg makan x berhenti2)
sampai tidur pon termimpi2
tengah tengok cite korea pon x d mood bile pikirkan ko (padahal da byk drama aku khatam)
nak pergi jogging pon x jadi (mmg xpernah nk g jogging pon)

sebenarnya, aku nak kau tahu 
secara jujur dan penuh keikhlasan dr lubuk hati aku
aku da lame perhatikan kau dr jauh (kalo dekat ko nmpk plak, malu  =_=" )
dari dulu lagi..
tapi sekarang bila aku perhatikan kau je, hati aku pasti berdebar-debar
ingin aku menyatakan apa yang tersimpan di dalam hati aku ni pada kau
aku nak luahkan semuanya..semuanya..

tapi..
aku pasti n tanpa ragu2 kau xkan memahaminya
dan kau juga xkan pernah merasa apa yang aku rasa
walaupun ape yg aku rasakan itu x salah, memang lumrah..
orang kata "tepuk sebelah tangan x kan berbunyi " (kecuali kalo tepuk tgn kt peha)

jadi..aku putuskan
biarlah ia disimpan saja..
sehingga waktu itu tiba..biar waktu menceritakan apa yg aku rasa
lagipun aku pasti sangat
jika aku meluahkan pada kau
orang lain akan berkata pada aku dengan kejam dan tanpa belas kasihan  
"oiii minah!!kau da gile ke??"
"wayar short ke cik adik x berapa nak manis??"
"ko nak aku bawak ko bersiar2 kt tanjung rambutan ke??"
sebab pe itu berlaku??
sebab...
kau adalah 

SEBUAH SEKOLAH
maaf x bg tau nama sekolahnya atas2 urusan peribadi (cewaaahhh)
yg aku bakal  wat praktikal minggu depan
huih...siyes aku cuak sangat2..x prepare ape2 lg..

kepada kawan2 yg bakal menjalankan praktikal minggu depan ,
especially coursemates ukm yg cun melecun tu..^^ (aku x bodek!)
selamat menjalankan praktikal ye cikgu-cikgi, 
insyaALLAH dapat buat yang terbaik,
jangan lupa buat diari tu, pakai tag nama..hehe
senyum sokmo , jgn jadi macam Rahilah tu, senyum pon payah..^^


akhir kata 
Bittaufiq Wannajah... ^_^




Tuesday, May 17, 2011

20???alhamdulillah

Salam..



alhamdulillah..
20...20 bulan..opss...20 tahun..
20 tahun da aku hidup di dunia ni..
masih lagi diberi pinjam nyawa oleh Dia
masih lagi diberi kesihatan untuk menjalani kehidupan seharian
masih lagi bernafas
masih lagi boleh bercakap, mendengar, melihat,ketawa,tersenyum, berlari
alhamdulillah
sunnguh besar nikmatmu Ya Allah,
semoga dengan bertambahnya usia, maka bertambahlah amalan, berkuranglah dosa..insyaALLAH


-selamat tinggal alam belasan tahun...sekarang aku berada dalam alam 20-an..welcome Rahilah!
-thankz for all the wish...family aku, kawan2 aku, cikgu , lecturer..tq..tq...tq..insyaALLAH, semua doa kalian dimakbulkanNYA..tapi kan..aku nak share satu wish yang paling best...ade part yg gelak2 aku baca..

Assalamualaikum syg..selamat mymbut ulang thn kelahiran ke 20.mga pnjg umr.
dimurahkn rzeki.smoga jd ank yg solehah.mga dpt suami yg soleh.mga jadi isteri
yg taat pd suaminya.ibu yg syg pd anak2.

atie

aminnnnn..insyaALLAH..best kan wish ni??hehe...siap ade unsur perkahwinan dan kekeluargaan di situ..x lame lagi la tu kan??hahahaha..hanya DIA yang tahu..dengan siapa??
__________________

teka! teka!
jawapannya tunggu aku kawen nanti sebab aku pon xtahu ngn sape..hehe..
ermm..da..da..jangan merepek la Rahilah!


-btw, untuk adikku yg aku sayang (romantik ni weh!) , Zieha yang masam, thankz untuk hadiah yg comel tu..tadi g anta dy balik ikbn melaka..x ckp ape2 pon..bile aku da balik uma, dy soh aku tengok beg yg dalam robok..jeng..jeng..ada hadiah yg comel..suprise gituu...seb bek aku xde penyakit demam kura2 kalo x...(ade kaitan ke??)terharu sampai kuar *****..=)
-actually aku share bufday date same dengan beberapa org...yg aku tahu la Puan Rudziah , Caryn Lim (sebaya), Izzati Mislan (sebaya),Syafiq , kak Radin (baru arini kenal kt Fb after dy tahu bufday same date) , Nur Azreen (sebaya)..Selamat Hari Lahir semua, semoga sukses dalam kehidupan hendaknya..haa..ada lagi satu..kalo rakyat Perlis tahu la..hari ini Hari Keputeraan Tuanku Raja Perlis..^_^


untuk Rahilah dari Rahilah:
Selamat Hari Lahir yang ke 20 ya Rahilah
semoga ALLAH memberkatimu
semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki
berjaya di dunia dan akhirat
senyum selalu
insyaALLAH
aminnn..
^_^

sepintas lalu:ade sorang kawan aku ni yang da lame nk soh aku bakor mulut dy..dy soh dengar nasihat dy..nak tahu ape??

KO KURUSKAN BADAN KO LA RAHILAH!

Monday, May 16, 2011

selamat hari guru dan Farahin

salam...


haaa...btw, aku nak wish "Selamat Hari Guru"
terima kasih cikgu!!
buat semua pendidik
tak kira la yang pena mengajar aku atau tak..
huuu..
rindu nak g sekolah..
aritu aku terjumpe cikgu sekolah rendah aku kat pasar malam, Ustaz Izam..
beliau kenal aku lagi walaupun aku da
 hepi sangat, sempat la bual2 kejap..
 insyaALLAH aku akan bergelar pendidik satu hari nanti..aminnnnnnnnnnn..

teringat sambutan hari guru kat sekolah dulu..
cikgu-cikgu nyanyi lagu



Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara kita
Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta
Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan
 


 "cikgu rahilah..cikgu rahilah..cikgu rahilah"
x sabar nak dengar perkataan ni..hehehe..insyaALLAH satu hari nanti...

btw..
kawan aku, Farahin..
bagi aku msg soh aku dengar satu lagu ni..
aku tanya dy, "lagu jiwang ke??"
dy soh aku dengar dulu..malam pon dy msg aku, tanya aku da dengar k belom.
sayangnyer aku x dengar lagi..hehehehe..
then tadi aku search la lagu tu..

tajuknya Firasat oleh Marcell

liriknya:

Kembali
Kulihat Awan Membentuk Wajahmu
Desah Angin Meniupkan Namamu
Tubuhku Terpaku
Semalam
Bulan Sabit Melengkungkan Senyummu
Tabur Bintang Serupa Kilau Auramu
Akupun Sadari
Kusegra Berlari
Cepat Pulang
Cepat Kembali Jangan Pergi Lagi
Firasatku Ingin Kau Tuk Cepat Pulang
Cepat Kembali Jangan Pergi Lagi...

Akhirnya
Bagai Sungai Yang Mendamba Samudra
Kutahu Pasti Kemana Kan Ku Bermuara
Smoga Ada Waktu

Sayangku
Kupercaya Alam Pun Berbahasa
Ada Makna Dibalik Semua Pertanda
Firasat Ini
Rasa Rindukah Ataukah Kedamaian
Aku Tak Perduli
Kuterus Berlari

Cepat Pulang
Cepat Kembali Jangan Pergi Lagi
Firasatku Ingin Kau Tuk Cepat Pulang
Cepat Kembali Jangan Pergi Lagi

Dan Lihatlah Sayang
Hujan Turun Membasahi
Seolah Turun Air Mata

Cepat Pulang
Cepat Kembali Jangan Pergi Lagi
Firasatku Ingin Kau Tuk Cepat Pulang
Cepat Kembali Jangan Pergi Lagi
Firasatku Ingin Kau Tuk Cepat Pulang
Pulang...

Aku Pun Sadari
Engkaulah Firasat Hati..

huwaaa..sangat jiwang la nyah...
aku dengar sambil tergelak2..
kenapa aku gelak pulak kan??
jeng..jeng..jeng...tetttt..
Farahin mesti tahu kenapa, sebab tu soh aku dengar lagu ni..
tq so much Farahin..

pantun dua kerat untuk ko cik Farahin:
kalau ade lagi, 
bagilah lagi..
hahaahahahahaha..



ok..
cepat pulang ye..(=

Saturday, May 14, 2011

kenapa?

Salam...

You're Beautiful
salah satu dari drama korea yang aku minat gile tapi xleh gile lg
mungkin aku agak terlambat kot tgk cite ni..aku xpeduli la..
tapi pada aku la cite ni memang best
kalau ada yang ckp x suke...emmm..
ADE AKU KESAH?

OST dalam drama ni pon aku sukaaaaaaa...
sbb tu aku post lagu2 dalam cite ni..

kenapa??aku gunakan A n B sbg contoh..^_^

1.Gaseumi Yokhae/My Heart is Cursing
-lagu ni sangat2 menyentuh hati..it talks about cinta yang x kesampaian..si A cintakan si B tapi dy x dapat nak luahkan perasaan dy tu...si A pendam perasaan dy tu..haihh..sedihhh..


2.Without Words
-lagu ni pulak cite tentang si A ni yang jatuh cinta pada si B ni tanpa dy sedari..si B ni pulak mmg  xsedor diri yang dy da wat si A ni cintakan dy..buat2 xtau plak..si A ni sedih la sbb si B tu kan..ko kejam B!kejam!!

3.A Song For A Fool
-lagu ni cite tentang sorang lelaki yang sukakan sorang perempuan ni..tapi dy x mengharapkan balasan dari pempuan ni..lelaki ni gembira kalo pempuan ni gembira,dy gembira kalo dapat berada di samping pempuan ni dan dy x kesah kalo pempuan ni tinggalkan dy tanpa ucapkan selamat tinggal sebab dy rasa dy seorang yang fool..haihh..kesian betol lelaki ni..untuk pmpuan tu "oiii minah, mamat ni suke kat ko la!haishhh"

4.What Should I Do
-lagu ni..lagu ni tentang si A yang cintakan si B ni..tapi si B ni pergi tgglkn dy...si A nak si B ni balik semula pada dy..what should A do??dy cinta tahap babas la kt si B ni, jerit tapi si B x dengar..sebab pe??jerit dalam hati je..sape suruh???

5.Promise
-lagu ni pulak tentang janji si A pada si B..yela, si A cintakan si B so mcam2 la janjinyer..janji diana pon ade sekali..kemarukkk!

6.Still/As Ever
-lagu ni tentang cinta si A pada si B..si A akan tunggu si B, hati dy x kan berubah n si B ni la satu2nya cinta dy...haha..romantik gileee...

7.Lovely Day
-ok..lagu ni aku x post..Park Shin Hye ynag nyanyi..so aku share kt sini ye..hehe


wake me gently, my sunshine
just like princess in the fairy tale, i will close my eyes and wait
when i open my eyes, please stay by my side, love shot
just like prince in the fairy tales, look and smile at me
even if i do not know that, in my eyes there's only you
and don't know my heart's throbbing, the sound of my heartbeats

i wanna love you, i wanna with you
can you feel it, my feeling
come to me, come a little bit closer and take my heart away
everyday lovely day, everyday i will whispering to you again
sweeter than candy, i will give my love to you

wanna love you, wanna with
reading the magic spells syal lala
your smile appear like the warm sunshine
my heart is throbbing again
now said to me

i wanna love you, wanna with you
can you feel it, my feeling
come to me, come a little bit closer and take my heart away
everyday lovely day, everyday i will whispering to you again
sweeter than candy, i will give my love to you

wanna love you, wanna with you
i will hug you tight
lovely day please try to feel my heart
together forever
la la la la everyday i will bring only happiness
sweeter than candy, i will give you my love
 
 



semuaaa lagu dalam drama ni aku suke..sebabnye mcam yang kt atas..actually reason berjela2 tapi xleh la nk bgtau semua..beselakan aku kan minah jiwang...hoho..kalo rasa nak paham lagu ni based on the drama, tengoklah !!~ ^_^



As Ever/Still

Salam

As Ever/Still
by ANJELL (OST You're Beautiful)

translation in english:

It wasn't supposed to be love
It was never supposed to be
I fooled myself many times before, but my heart keeps on calling you
Before i tried to run away
I tried to push a step away
But even then you were growing bigger inside me

I must love you this much
I must wait for you this much
No matter how much it hurts, my heart can't leave you
There must be one love
My heart won't change
The love I protected for you, now I can tell you everything

Your warm eye expression
Your warm love
You are growing bigger inside me

You must have loved me
You must have waited for me
No matter how much I made you hurt, your heart can't leave me

There must be one love
My heart won't change
The love I protected for you, now I can tell you everything
I love you

Sometimes love, or tears will cause problems for us
I love you, I love you I just need you next to me

I must still love you
I must be waiting for you
I could fool my mind, but not my heart

There must be one love
My heart won't change
The love I protected for you, now I can tell you everything
I love you
 
this is ANJELL

 
enjoy the song (=


Promise

Salam

Promise
by ANJELL(OST You're Beautiful)

translation in english:

I'll promise you, I'll live by just looking at you,
I'll promise you, I'll live with my arms holding only you,
From the moment I open my eyes untill I go to sleep, I'll yearn only you,
I love you, don't forget this word... I love you forever.

In the hot days I'll become your shadow,
In the raining days I'll become you umbrella,
When you tired of walking I'll become you small chair
When you happy, we will laugh together so your happiness is double,
When you cry, I'll become handkerchief that wipe the tears away.

I'll promise you, I'll live by just looking at you,
I'll promise you, I'll live with my arms holding only you,
From the moment I open my eyes untill I go to sleep, I'll yearn only you,
I love you, don't forget this word... I love you forever.

We suit each other just like coffee and donut,
You are my special chip that giving me joy,
I f you lack energy day by day, its an emergency,
Your sweet scent filling me with life.

My love that I leave hidden day by day,
I'll show you all when we are together.

I'll promise you, wherever am I go I'll remember only you,
I'll promise you, Whatever I do I'll remember only you,
Forever, I'll live with you engraved in my heart,
I love you, don't forget this word... I love you forever.

Yes A.N.Jell right here,
I promise you, Just do it girl
I love you, what word that you need?
I'll answer you with my thumping hurt,
One step, two step, three and four,
Slowly I walking towards you,
This lips can't say words of farewell,
I take your love my dears.

I'll promise you, I'll live by just looking at you,
I'll promise you, I'll live with my arms holding only you,
From the moment I open my eyes untill I go to sleep, I'll yearn only you,
I love you, don't forget this word... I love you forever.

this is ANJELL


enjoy the song (=


A Song For A Fool

Salam

A Song For A Fool 
by Jung Yong Hwa (live version) by Park Sang Woo (original soundtrack)
(OST You're Beautiful)

translation in english

I must be like this because I’m a fool
It seems alright even when I’m hurt
Even when I’m teased about my pitiful love
Because I’m a fool beyond help
I was good to her because I wanted to be
I was happy with just that
If she smiles just once
I’m happy with that smile
Thinking “This girl doesn’t have a person she likes”
I simply stay by her side like this
Because this is a love where I’m happy to be giving
I don’t expect anything in return
A place from where I can reach her any time she holds out her hand
A place from where I can visit her any time she calls for me
I’ll stay there without changing
Because I love her
Because she was the one I chose
Even the pain made me happy
If she looks back at me just once
I’m happy with that
Thinking “This girl doesn’t have a person she likes”
I simply stay by her side like this
Because this is a love where I’m happy to be giving
I don’t expect anything in return
A place from where I can reach her any time she holds out her hand
A place from where I can visit her any time she calls for me
I’ll stay there without changing
Because I love her
Until someone else to watch over her in my place arrives
I’ll stay by her side for the time being
Because this is a love where I’m just happy to gaze at her
I don’t need anything in return
So that she can lean on me and rest any time
I’ll always appear the same
Even if she leaves me without saying goodbye
I’ll let her go saying thanks
Because I’m a fool

this is Jung Yong Hwa


enjoy the song (=


What Should I Do

Salam

What Should I Do
by Jang Geun Suk 

translation in english:

when i let you go one step further,
my eyes overflowed with tears
when you walk one step further,
more tears are falling
as move away to a place
where i can’t reach you,
even if i reach out my hand
i can’t reach you,i can only cry
CHORUS:
what i should i do?
what should i do ?
you’re leaving
what i should i do?
what should i do ?
you are leaving me
i love you,
i love you
i cry out to you
but you can’t hear me because
i am only shouting in my heart
all day long i try to forget you,
but i think of you again
all day long i try to say goodbye,
but i think of you again
when you went to a place
where i can’t hold you,
even if my han reaches out to you
i can’t see you, i can only cry
what i should i do?
what should i do ?
you’re leaving
what i should i do?
what should i do ?
I LOVE YOU ONLY
i love you,
i love you
i cry out to you
but you can’t hear me because
i am only shouting in my heart
what i should i do?
what should i do ?
i only have you
what i should i do?
what should i do ?
you’re leaving
what i should i do?
what should i do ?
you’re leaving
i love you,
i love you
i cry out to you
but you can’t hear me because
i am only shouting in my heart

this is Jang Geun Suk
enjoy the song (=


Without Words

Salam

Without Words
by Park Shin Hye (OST You're Beautiful)

translation in english:

I should have done that
I should have ignored it
like something i couldn't see
I shouldn't have looked at you at all
I should have run away
I hould have acted like i didn't hear it
like something I couldn't hear.
I shouldn't have listened to love at all

Without a word , you let me know love
Without a word, you give me love
You made me even hold your breath but you ran away like this
Without a word, love leaves me
Without a word, love tossed me away
what should I say next?
my lips were surprised
it came without a word

Why does it hurts so much?
Why does it hurts continuously ?
Except for the fact that i can't see you anymore
And that you are not here anymore
Otherwise, it's the same as before.

Without a word , you let me know love
Without a word, you give me love
You made me even hold of your breath but you ran away like this
Without a word, love leaves me
Without a word, love tossed me away
What should I say next?
my lips were surprised
Without a word, tears fall
Without a word, my heart breaks down.

Without a word, i waited for love
Without a word, love hurts me
I zoned out. I become a fool because I cry looking at the sky
Without a word, firewell finds me
Without a word, the end comes to me
I think my heart was surprised to send you away without any preperations
It came without a word.

Without a word, it comes and leaves
Like the fever before
Maybe all I need to do is endure the hurt for a while
Because in the end, only scars are left.

this is park shin hye

enjoy the song (=



Gaseumi Yokhae

Salam


Gaseumi Yokhae aka My Heart is Cursing aka My Heart is Calling
 by Kim Dong Wook (OST You're Beautiful)

translation in english :
Smile more often
So that with your happy smile
I can calm my heart
From constantly loking for you

Smile more often
So that the world will be jealous of you
Then my heart, which is constantly calling for you
Wouldn’t turn greedy anymore

My heart is cursing because it can’t say I love you
Tears burst and my my yearning is flowing and flowing
The sad words that are stuck in my throat like a thorn
Is roaming around my ear all day

Why does it have to be you?
Why did I end up loving you?
Even if i am shaking my head
Even if I try to deny it
Now i cant let go of you

My heart is cursing because it can’t say I love you
Tears burst and my my yearning is flowing and flowing
The sad words that are stuck in my throat like a thorn
Is roaming around my ear all day

I love you, I love you forever
Even if you aren’t looking at me
You wouldn’t know even if I call you thousands of times
You wouldn’t know even if I wait at that same place
Like a fool i just look at you this folloish love
You dont know
No matter how much i call you

 this is kim dong wook


 enjoy the song (=


Thursday, April 21, 2011

lupa

salam...alhamdulillah..lega...ok ok..bukan lega sebab baru lepas ***** lega coz "satu paper je lagi rahilah..satu je lagi!"  untuk kawan-kawan aku yang dalam minggu study week tu, selamat study ye..selamat  merajin2kan diri pergi library (pergi je , x study pon xpe, asalkan PERGI) ,selamat bertanya pensyarah (kalau tanya dekan pon x salah ) , selamat BERIADAH berjam2 dengan nota-nota, latihan serta buku-buku yang setebal 10 kaki semut di meja study, selamat menyebatikan minda dengan subjek2 serta topik2 yang sangat mencabar keimanan dan kesabaran ,selamat menjawab exam ,selamat pagi cinta , kassim selamat..ha!!!!!!!!!!!!YANG PALING AKU X LUPA SELAMAT BERCUTI dan HONEYMOON kepada AKU n student2 UKM yang x amek short sem tu...tolong jangan jeles ye! (=

     tanpa membuangkan masa korang yang memang akan terbuang sebab baca post ni , aku terus pada tajuk utama yang akan aku kupas , kupas dan kupas hingga menjadi air PEEL FRESH perisa durian portugis (resipi baru dapat 3 saat tadi)...





LUPA

aku pon x pasti sejak bile , mengapa , bagaimana, dimana dan siapakah virus lupa ini boleh menjalar , menular , membangun , tersemai , berkembang , sebati (ada lagi words lain x??kalo ada email aku ok!) dalam diri , jiwa dan raga aku..siap g wat check up lagi , yang dapat dikesan cuma ada tekanan perasaan..

tragedi berdarah pertama :

masa tu aku kat cafe, dok cari ayam goreng yang x digoreng
cari punya cari , tiba2 kat sebelah aku ada sowang budak perempuan
aku kenal dy tapi aku LUPA nama dy
aku senyum , dia senyum
then dy tanya aku 
"ila bila abis exam???"
dalam ati : haishh..ciap sebut nama aku lagi..aku kenal tapi lupa nama dy,apa ek?ape ek?
aku nak google , tapi laptop dalam bilik pulak
aku balas je la 
"25 ni abis...bile abis exam?" (cover)
"30 baru abis..bila ila balik??
"27 @ 28 kot baru balik..balik bile??"
see??dy panggil nama aku, tapi aku??seb bek la dy x tanya nama dy kat aku, kalo x.(penipu bebenor dy nk wt cm 2)
masa aku otw balik bilik , barulah ada dapat ingat semula nama dy...hehe

tragedi bernanah kedua:
masa tu aku otw g cafe ngan Tiha n Mira

masa naik tangga tu ada kawan pempuan tegur
"hai ila , baru balik kelas ke?"
tanpa syak dan wasangkanya aku pon jawabla
"eh, xde la..baru balik dari Masjid India"
"a'ah..baru je balik ..xde kelas ke??"
n pada masa tu aku otak aku berfikir "alamak!sape ek nama dy ni??"
searching folder ||||||||||||

nama awek2 cun >>>tak de
nama awek2 hot>>> tak de jugak!

so , nak cover macho tu aku pon berborak sekejap ngn dy n sempat jugak gelak2
siyes, nama dy x muncul pon n aku bersyukur sebab jumpe kat tangga, so x ya la bual lama2..hehe
then Tiha tanya sape dy 2
dengan cool blognya aku menjawab "ntah la, Ila x ingat la nama dy..hihi"
aku memang dok pikir la sampai siap beli makanan
jeng!jeng!jeng!at last!yes!aku ingat!
nama dy **** ( xleh btau, nanti kantoi =_=")
laaaaa...dalam folder nama awek2 sejuk mata memandang rupanya ^-^


tragedi berjerawat ketiga:

masa tu aku dinner ngn Tiha kat cafe (study week)

aku:duit ila da nak abis da..makan je..
Tiha:a;ah la..same la Tiha
aku:tapi xpe la kan kalo duit abiz sebab makan.hehe..lagi2 la minggu exam..selera ila ni memang lain macam sikit..(bukan sikit tapi banyak!)
Tiha:2 la pasal...tapi kalo bukan minggu exam, duit abis kat Pusan

(Pusan nama penuhnya Pusanika..kire macam pusat aneka la..macam2 la ada..ppp, pusat zakat pon ada..n sometimes ada gerai2 jual barang cm selendang, tudung , beg n sbg..so paham2 je la duit abis tu kan..xleh nak demonstrate)

tapi masa tu, otak aku berpikir:eh! pusan 2 ape ek??nama library ke (dan2 je library, mentang2 la nga study week..hoho), k nama bilik aku??
bebrapa saat kemudian , barulah aku dapat ingat ape 2 Pusan, camne bentuk Pusan n x lupa gak kenangan2 manis sewaktu aku menghabiskan duit kt situ O_o


da..da...cukup je tiga example...kire da dapat full marks kalo exam...n aku nak tekankan kt sini tolong jangan pelik tiga-tiga example tu berlaku sama ada kt cafe @ berhampiran cafe..itu adalah antara aktiviti riadah yang menyumbang kepada percambahan dan pertumbuhan lemak2 )=

ada satu pesanan khas dari penaja:
kalo satu hari nanti ada orang tanya sape name aku
n aku terdiam 5 jam
pastu dengan lantang n tanpa menggunakan backup singer aku menjawab

"nama aku Kak Limah"

so..so..so..
ape yang patut korang buat??

KITE BAKOR JE!KITE BAKOR JE!


-end-




 

Thursday, April 14, 2011

syahdu

salam...
niat aku nak study malam ni..
then on la laptop ni..konon2 nak cari maklumat..
taip punya taip!
aku taip ape?
tau??
YOUTUBE!

then..
aku dengar satu lagu ni..
lagu yang da lame gile aku x dengar..
x silap aku lagu ni dari sebuah cerita lame..
x ingat pulak tajuk cerita tu

 
lagu tu tajuknya:
Kasihnya Ibu

lirik:

Kasihnya ibu membawa ke syurga
Kasih saudara masa berada
Berkorban raga 
Rela binasa
Berkorban nyawa 
Tanda kasihnya

Kasihnya ayah
Sanggupkah berpisah
Kasih anaknya
Berkorban raga
Biarpun jiwa akan terseksa
Ikhlas dan rela
Asalkan bahagia


syahdu sangat...
tears come out...
sebak..
macam2 la perasaan..

link:

juz hear it..
feel it..



emak , ayah 
miss both of you




k la...
study...
nite...